World Championship for Disabled 2017 in Kanjiza, Servië

World Championship for Disabled 2017 in Kanjiza, Servië

Zaterdagmorgen 3 juni om 4 uur vertrokken richting Servië met een tussenstop in Hongarije.

Zondagmorgen na ontbijt vertrek naar Kanjiza, nadat we alles in het hotel hadden uitgeladen gingen we op verkenning naar het water. Daar het niet de Tisla was in Kinjiza zoals aangekondigd op het programma maar ergens een riviertje op een 9km van Kanjiza was het effen zoeken. Maandag de eerste trainingsdag, veel was er niet te vangen buiten katvis en kleine karpertjes. Ook de volgende trainingsdagen was er niet veel verbetering in de vangsten. Wij hadden ondertussen ook ons oor gelegd bij de concurrenten en daar was het al niet veel beter. Na verscheidene samenstellingen van het voer uitgetest te hebben namen we het besluit dat de volgende samenstelling 2kg turbo +2 kg G-5 het beste naar voren kwam.

Vrijdag eerste wedstrijd dag: Tom op A-9, Stephane op B-2, Dominique op C-5 en Paul op D-7 wat resulteerde in de volgende uitslag een 4-4-2-3, daarmee kwamen we op een tweede plaats in het ploegenklassement na Italie en voor Croatie. Een slechte loting kon ons alleen nog van het podium houden.

Zaterdag morgen om 6h30 naar de trekking en met een minder goeie loting naar het water. Slechts één goede plaats en drie mindere. Paul op A-9,Dominique op B-3, Stephane op C-4 en Tom op D-9. Na de goede uitslag van de eerste dag brachten we ook geen wijzigingen aan het samen stellen van het voeder. Na het eerste uur waren we nog op schema wat de vangsten betrof, het tweede en derde uur was veel minder, alleen Tom die op D-9 zat bleef goed vangen. Dominique moest in het laatste half uur nog twee dikke karpers afgeven. De uitslag voor de tweede dag was dan één 4-6-10-1 en dan kon het tellen beginnen. Net zoals verleden jaar waren we opnieuw met 2 ploegen die vochten voor de derde plaats en ja ditmaal was het lot ons goed gezind. We klopten Hongarije met het gewicht en behaalden alzo de bronzen medaille per ploeg. Tom die kwam 2 gram te kort om individueel brons te pakken. Iedereen was tevreden met deze uitslag en we kijken al uit naar volgend jaar in Croatie.

Ik wil langs deze weg iedereen bedanken voor hun hulp, Pascal, Gino, Bruno, Ivan, Romain en vooral de dames die voor ons telkens na het vissen een hapje klaar hadden staan.

Ook de sponsors,want zonder hen is het onmogelijk om naar een W.K. te gaan.

Firma Van den Eynde, Maver, Easy Fish, Sportvisserij Vlaanderen, Hengelzaak Girisport Torhout en Hengelsport De Wedstrijdvisser Ieper en de Waalse Vleugel voor het lenen van hun bestelwagen.

De Coach,
Dejonghe Ronny