World Championship feeder 2017

World Championship feeder 2017

De maand juni is voor mij altijd erg inspannend. Eerst heb ik de mindervaliden op het WC in Servië vergezeld en daarna ging het richting Portugal met het feederteam voor een reisje van 1900 km naar het dorpje Cabeçăo.

Voor dit WC bestond het team uit 4 anciens Benny, Frank, Bert, Staf en 2 nieuwelingen Patrick en Wesley.

Het WC ging dit jaar door op de Ribeira da Raia, een rivier met een hele trage stroom in deze periode van het jaar, met een breedte van 45 tot 70 m en een diepte gaande van 1 m aan de andere oever tot 2 m of meer in het midden in functie van de viszones.

Op het traject waren heel weinig vissen. Het ging om karpers van 1 tot 3 kg, barbelen van 200 gr tot een kleine 2 kg en vooral veel te veel alvers, net als enkele schildpadden.

De maandag nadat we ons op het secretariaat van het WC hadden aangemeld, was er lottrekking van de oefenboxen en bevonden we ons allemaal aan het water voor ons trainingsprogramma. Het klopt dat er in België geen dergelijke rivieren bestaan. In zo een omgeving is het ideaal dat er enkele hindernissen zijn aan de andere oever, want het is precies daar dat er vissen kunnen zitten onder de planten. Wij kozen ervoor om geen te bindend en ook geen te rijkelijk lokaas te gebruiken. Wij gingen voor brasem Andy Berteyn of Vijver geel waaraan we maïs hebben toegevoegd, net als hennepzaad.

Het feit dat er zoveel alvers waren, zorgde wel voor de nodige beroering voor het gebruik van maden en grond voor de visvangst. We gaven er ons snel rekenschap van dat het een moeilijke vangst ging worden en dat de vissen steeds minder gingen toehappen naarmate de week vorderde, zodat we er zelfs over gingen denken of het niet rendabeler zou zijn om alvers te vissen. Uiteindelijk hebben wij bij de karper- en barbeelcompetitie geopteerd voor het lokaas baars van Andy dat we zwart hebben gemaakt en waar we hennepzaad, maïs en versneden aarde aan toevoegden en voor de vis op alvers een mengeling van abletta classic en special en pinkies.

Net zoals mijn Nederlandse collega schreef in zijn verslag waren er te veel factoren waarmee rekening moest gehouden worden om goede resultaten te behalen. De aanwezigheid van eendenkroos heeft ook enkele vissers verstoord gedurende de trainingen en de competitie.

Het was niet gemakkelijk maar ik denk dat het team een hele goede prestatie heeft neergezet en naar huis is teruggekeerd met heel veel nieuwe ervaringen.

In naam van het team en mijzelf wil ik graag de firma MARCEL VAN DEN EYNDE, Sportvisserij Vlaanderen, “De Wedstrijdvisser” in Ieper, de Franstalige bond waarvan we een bestelwagen in bruikleen kregen en de firma ROMA car bedanken. Zonder deze sponsors zou het voor ons onmogelijk geweest zijn om deel te nemen aan dit wereldkampioenschap.

De coach,
Pascal Delrue