Method mix classic in Roemenië
Normaal zijn mijn artikels iets langer, maar voor deze gelegenheid heb ik besloten om het beknopt te houden. Voor deze vis trip op het meer van Cluj-Napoca, dat in het midden van Transsylvanië (Roemenië) ligt, ja ja bij Dracula! Heb ik gekozen om de Method mix classic eens uit te testen van Marcel Van Den Eynde.
Ik moet toegeven dat ik een beetje verbaast was van dit product omdat het geen typisch method lokaas is, zoals de meeste concurrenten ze hebben! Het was de eerste keer dat ik dit product gebruikte en ik kan alleen maar zeggen: “ WOW ”.
Het product bevat eigenlijk vrij veel grove ingrediënten zoals zaden, cornflakes, gebroken maïs, kemp…. en normaal bij de method techniek worden doorgaans altijd zeer fijne producten gebruikt. Door de vele ingrediënten heeft de method mix classic een mooi uitgebalanceerd aroma samen met de vismeel geur. Ik ben ervan geschrokken dat ondanks de grove ingrediënten dit product toch goed plakt en ook goed stabiel blijft.
Gecombineerd met andere type van karper lokazen kan de method mix classic eigenlijk ook goed gebruikt worden als basis karper lokaas voor andere disciplines in het vissen. Als je bijvoorbeeld gezoete maïs en expanda gold toe zou voegen zou je al een mooie mix hebben om bv carassio ‘s te lokken volgens mij.
Afhankelijk van het water dat je toevoegt zal je een verschillend resultaat hebben in de zwaarte en binding van uw lokaasmengeling.
Hoe maak je naar mijn mening nu de perfecte method mengeling? Omwille van de goede binding is het niet nodig de method mix classic te zeven (maar als je liever de grove ingrediënten er uit hebt kan je dit wel doen). Voeg water toe in kleine volumes van 500 ml – 1 liter, mengel een eerste keer goed en laat de mengeling 5 minuten rusten. Voeg terug 500 ml – 1 liter water toe, meng de inhoud nog eens goed onder elkaar en wachter terug 5 minuten. Ga zo door tot je de consistentie bereikt hebt dat je voor ogen had. Normaal is dit ideaal na 15 a 20 minuten.
Door voldoende de tijd te nemen kunnen de grove ingrediënten het water goed absorberen en zal het lokaas een mooie structuur krijgen. Let er gewoon op dat het lokaas niet TE nat is.
Voeg additieven trouwens toe voor de helft van een zakje in het begin van de preparatie van je lokaas mengeling. Het laatste deel van het additief zakje voeg je op het laatste toe, om uw lokaas mee af te werken.
Een method preparatie mag trouwens gerust een dag op voorhand worden gemaakt!
Uiteindelijk was vis trip vrij kort door de weerschakeling en de vissen geen bijtlust meer hadden, maar ik kan bijna niet wachten naar een volgende keer!