Big Fish

Big Fish

Big fish is een lokaas dat werd ontwikkeld samen met voormalig Europees Kampioen Luc Vercammen. De naam zegt het al, we hebben het hier over een lokaas dat speciaal werd gemaakt met in gedachten het aanlokken van grotere vissen zoals brasem, zeelt en karpers.

Met name op stilstaande en traag stromende wateren zal big fish uitstekend tot zijn recht komen.

Big fish kan prima gewoon puur worden gebruikt. Het is wel belangrijk om dit lokaas “in 3 tijden” te bevochtigen want het neemt relatief veel vocht op en dat geldt speciaal voor sommige van de grove ingrediënten die in dit lokaas zijn verwerkt.

 

Big fish is een echt “allround” lokaas en het is met vele verschillende lokazen heel goed te vermengen. Een bewezen lokaasrecept voor het vissen op brasems op stilstaande wateren is een mengeling van 1 deel big fish + 1 deel vijver geel + 1 zakje big fish 250 gram (per 4 kg. droog lokaas) + superzoet (10 gram per kg. droog lokaas).

Een andere succesvol lokaas recept dat iets meer karpergericht is bestaat uit 1 deel big fish + 1 deel supercarp strawberry + 1 zakje strawberry of cherry and berry (per 4 kg. droog lokaas)