Recept voor kanaalvisserij gericht op voorn

Recept voor kanaalvisserij gericht op voorn

Een combinatie voor dieper water met sterke stroming: 2  kg vochtige leem, 2 kg Record goud  +  G5 speciaal + Brasem wit

Vochtige leem kan worden ingezet als de visomstandigheden dit toelaten (bv harde stroming), deze zal uw voedersamenstelling verarmen (zodat de vis niet snel verzadigd is) daarbij doet het ook de voederballen sneller zinken zodat ze op de juiste plaats zullen openbreken.

Record goud 2 kg is een all round , kant en klaar lokaas voor zowel voorn als brasem. Record goud wordt meestal ingezet als de voornvisserij de kop op steekt op de kanalen en zeker in combinatie met G5 special. Algemeen zijn de “ Record “ producten allemaal zware lokaas types en kunnen best met maden, casters of vers de vase gemengd worden. De record lokazen zijn traagwerkend en houden lang stand . Record goud heeft een grove structuur waardoor je de grote jongens aan de haak kan slaan.

G5 special is een iet wat lichter voeder,ideaal voor de voorn visserij. Dit voeder komt voort uit de succesformule van de gekende G5 maar waar onder meer heel wat kruiden aan toegevoegd werden wat het speciaal maakt en zeker door (grote) voorns wordt geapprecieerd. Dankzij G5 zal de mengeling ook altijd wat meer werking krijgen, wat de voorn snel naar uw voerplek lokt.

Brasem wit is een minder bekendere additief en zoals zijn naam al doet vermoeden is dit product zeer doeltreffend in het lokken van witvis zoals voorn maar zeker ook brasem . In deze mengeling kiezen we voor brasem wit omdat in de koudere periode van het jaar de smaakstof die brasem wit geeft goed aansluit bij deze mengeling. Brasem wit is namelijk gemaakt van kruiden, maar door de intensiteit van het product kan je daar moeilijk één uitgesproken geur aan geven.  U kan brasem wit gerust vervangen door: Anijs, Koriander, Venkel of rotaugen special.

Extra tip: nat maken in 3 tijden, goed mengen en eventueel doorzeven. De partikels die op de zeef achterblijven kan u in een extra potje onder water zetten. Eens alle partikels zacht zijn, zeef ze stuk en meng ze in uw lokaas samen met uw levend aas.

Extra tip: Als u kiest om vers de vase te gebruiken als levend aas, alles in één keer voederen. Wanneer u maden of casters toevoegt, de helft voederen en regelmatig een handje bijvoederen.

En zeker niet vergeten een blik gekookte kemp onder het voeder te mengen !!!!!