Bert De Mulder en het ketelmeer

Bert De Mulder en het ketelmeer

Gebruikte voeders Ketelmeer:

6kg G5

2kg supercup

2kg supercrack brasem geel

4 soeplepels superzoet

Corn Liquid booster

Enkele blikken kemp & krill

Enkele blikken mais

Dit is voldoende voor 4 wedstrijden van 5u met feeder

Idee hier achter is:

-G5 als neutrale basis, goed voor bijna elk type natuurlijk water zoals het Ketelmeer. Hier staat soms ook behoorlijk wat stroming door de monding van de
Ijssel. Zowel de stroming als de te verwachten vangsten zijn niet te voorspellen, je kan er van alles verwachten, brasem, windes en voorn in alle formaten behoren tot de mogelijkheden. Daarom maak ik voor daar geen voeder die specifiek op 1 soort gericht is.

-Supercup om vooral in het begin van de wedstrijd sneller vis aan te lokken.

-Supercrack brasem geel en superzoet omdat brasem in de laatste uren meestal toch de belangrijkste vissoort is.

-Corn Liquid booster gaat gedeeltelijk vooraf in het water waar ik het voeder mee bevochtig en word gedeeltelijk tijdens de wedstrijd puur bij het voeder bij gedaan om de vochtigheid op pijl te houden. Dit ifv warmte, veel of weinig pieren knippen, water van de casters …

-Kemp & krill om de mooie voorns te kunnen selecteren. ½ blik vooraf bij het voeder, als er voldoende voorn te vangen is af en toe een korf met extra veel kemp er in.

-Mais voor wanneer er veel voorns en ook brasems op de voerplaats azen, dan kun je vaak met mais selectiever op de brasem vissen. Ook knip ik vooraf ½ blik mais zeer fijn en doe het zo onder het voeder. Tijdens het vissen regelmatig een korf voederen met wat mais erbij.